Impresii


Manager de proiect

La începutul cursului de Manager de proiect m-am așteptat să învăt să construiesc un proiect și consider că, în mare măsură am reușit să văd și pădurea, nu numai copacii.
Gabriel Ionescu - Director Departament Microbiologie de Sănătate Publică, INCD Cantacuzino.

Mi-am dorit, ca prin acest curs, să învăț ce tebuie să fac eu, dar și ceilalți, pentru a dobândi setul de tehnici din management și a le putea aplica. Acum le cunosc.
Dragoș Ovezea – Inginer, ICPE-CA București

Am participat la acest curs din dorința de a învăța cum să planific activitățile în cadrul unui proiect, cum să gestionez resursele umane și financiare, cum să  colaborez cu terții. Așteptările mele au fost atinse.
Maria Sonmez – CS, INCDTP-ICPI

Acest curs mi-a ordonat ideile pe care le aveam despre scrierea unui proiect.
Doru Tudorache – CS III, INCDT.

Prin participarea la acest curs mi-am dorit să învăț să am o viziune de ansamblu asupra dezvoltării unui proiect. Acum, la finalul lui, pot spune că am reușit.
Neacșu Magdalena – IC pentru Hidraulică și Pneumatică.

Acest curs m-a ajutat sa dobândesc competențe în Managementul de Proiect care înainte erau doar tangibile pentru mine.
Sorica Cristian – CS III, INMA București

Mă gândeam cum aș putea găsi soluții pentru a reuși să rezolv problemele care apar într-un proiect între partea tehnică și cea financiară. Am reușit participând la acest curs de Manager de proiect
Gabriela Ivănuș - Șef serviciu financiar, INCD Microtehnologie-IMT.

Am participat la cursul “Manager de proiect” în cadrul proiectului ReNITT organizat de Institutul IRECSON. În urma participării la acest curs, menţionez următoarele: locaţie adecvată, organizare excelentă, lector de un înalt nivel profesional şi uman. Mulţumim pentru tot.

Silviu FĂSUI – Subinginer, Locţiitor director CIT-TE ICPE - Institutul de Cercetări Electrotehnice ICPE Bucureşti

 

Cursul a fost foarte bine structurat, manualul foarte bun şi clar delimitate noţiunile/conceptele de specialitate. Consider ca în INCD-uri este nevoie de astfel de cursuri în toate domeniile.

Irina Luminiţa Cristescu – Referent de specialitate, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino

 

Cursul la care am participat în cadrul proiectului ReNITT organizat de Institutul IRECSON este cel de Asistent Relaţii Publice şi Comunicare. Pot să vă spun ca tot ce ni s-a prezentat pe tot parcursul cursului a fost foarte, foarte interesat şi foarte bine structurat şi bine prezentat, cu multe exemple şi teste. Doresc să precizez că în toate informaţiile dobândite la acest curs încerc pe cât posibil să le aplic în activitatea de zi cu zi.

Angela Vochin, Secretar – şef cabinet, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de afaceri ITA PRO-ENERG

 

Pe scurt: un curs bun, "dătător de aripi" aş spune... pe care sperăm să-l valorificăm prin activitatea noastră ulterioară. Felicitari IRECSON!

Radu Jecu – Cercetător ştiinţific grad III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale şi Resurse Radioactive ICPMRR Bucureşti

 

Personal sunt foarte mulţumită de cursul Relaţii Publice şi Comunicare, am învăţat foarte multe lucruri interesante care îmi pot fi de folos în viitor. Mi-a făcut deosebită plăcere că am putut participa la cursul organizat de Institutul IRECSON. Sper ca pe viitor să mai putem participa şi la alte cursuri organizate în cadrul proiectului ReNITT.

Ligia Bivol, Şef serviciu – Consilier juridic, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agrícola Fundulea

 

Eu, personal, am rămas cu o impresie foarte bună. Am învăţat foarte multe lucruri utile, un curs bun, interesant prezentat de D-na Dobre...

Dan Oprea, Economist, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agrícola Fundulea

 

Impresiile mele despre cursul de Limba Engleză la care am participat sunt:

  1. Profesoara - tânără, cu ţinută, pregătită tot timpul
  2. Suportul de curs - foarte variat
  3. Metodele de predare diverse, multiple
  4. Orele de curs ţinute integral - corectitudine
  5. Concluzie: foarte mulţumită.

Dana Bococi, Şef Birou Proiectare Cercetare, Universitatea din Oradea - Centrul de Transfer Tehnologic CNCG-CTT

 

 

 

Cursul organizat la Timişoara de către Institutul IRECSON - Manager Proiect - a avut un impact pozitiv asupra mea, atât din punct de vedere al conţinutului propriu-zis, luminându-mă în legătură cu multe lucruri cât şi al oamenilor alături de care am avut prilejul să mă aflu. Deşi perioada de desfăşurare a cursului a fost una scurtă pentru volumul informaţiilor, am avut un trainer extraordinar care a ştiut să ne capteze atenţia pe toată durata cursului şi nu numai, prin experienţa sa ca trainer, ca manager de proiect şi nu în ultimul rând ca om.

Vă mulţumesc şi aştept următorul curs de Comunicare şi Relaţii Publice.

Tomuş Ioana-Maria, Director CIT ALBATECH, Consultant, Camera de Comerţ şi Industrie Alba

 

 

Doresc să vă mulţumesc că mi-aţi oferit această oportunitate de a urma cursurile de limba engleză şi doresc să multumesc d-nei profesoare de engleză pentru conţinutul cursului, pentru calitatea şi ţinuta de care a dat dovadă pe tot parcursul desfăşurării orelor.

Cu ajutorul acestui curs, am reuşit să îmi perfecţionez cunoştinţele de limba engleză şi să învăţ lucruri utile în domeniul în care profesez.

Mioara Pantea, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri al Universităţii Aurel Vlaicu Arad – ITA UAV

 

Referitor la cursul "Compeţente generale de management" organizat de Institutul IRECSON în cadrul proiectului ReNITT, aş dori să remarc buna organizare a evenimentelor, calitatea materialelor primite precum şi profesionalismul lectorilor Cristian si Viorella Radu. Vă mulţumesc tuturor pentru efortul depus. Cu stima,

Alice Grigore, Cercetător ştiinţific grad III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică ICCF Bucureşti

 

 

Despre curs pot spune ca "a fost un curs foarte bine structurat şi centrat pe informaţii clare care au urmărit dobândirea sau îmbunătăţirea cunoştintelelor referitoare la managementul de proiect. Lectorul a fost o persoana receptivă şi a oferit răspunsuri pentru toate întrebările primite. Locaţia aleasă pentru desfăşurarea cursului a îndeplinit toate condiţiile necesare unei bune desfăşurări a acestuia".

Iulian Ilie – Director CRTTC, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării

 

 

În ceea ce priveşte cursul organizat de Institutul IRECSON (Manager de proiect) în primul rând trebuie să vă spun că m-am bucurat foarte mult că am fost selectată pentru a participa.

Pentru mine a fost interesant, instructiv şi cu aceasta ocazie am cunoscut persoane care lucrează în domenii diferite dar interesate de acelaşi aspect şi anume de managerierea unui proiect.

Totodată am învăţat despre alt mod de elaborare şi conducere a unui proiect (pentru că până acum nu abordasem acest gen de proiecte), am devenit “eligibilă” ca director de proiect pentru că am dobândit în acest mod mult mai multe cunoştinte noi, ceea ce conduce implicit la evoluţia mea ca cercetător şi ca viitor participant la următoarele lansări de competiţii de proiecte.

Dr. ing. Liliana VASILESCU, Cercetător ştiintific III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agrícolă Fundulea

 

 

 

 

Cursul a fost bine structurat, informaţiile au fost utile şi importante. Deasemenea a fost interactiv şi materia consistentă. Doamna Lector a avut prezenţă de spirit, extrem de bine pregătită şi a fost o plăcere să ne predea şi să ne coordoneze. Va multumesc si felicitari pentru organizare!

Adriana Corescu, Referent specialitate, Consultant Cameral, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş

 

În ceea ce priveşte cursul de "Limba Engleză" organizat de Institutul IRECSON la Timişoara, pot să precizez următoarele chestiuni: din punctul de vedere al organizarii totul a fost în regulă, d-ra Mirela ne-a oferit tot sprijinul necesar pentru deprinderea unor abilităţi şi competenţe suplimentare în sprijinul învăţării limbii engleze, colectivul a fost unul omogen, întreaga atmosferă pe durata intregului curs a fost plăcută. Consider că informaţiile furnizate vor fi folositoare în procesul viitor de aprofundare a cunoştiinţelor de limba engleză. Cu multumiri, 

Anca Opreţ, Asistent director, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad – Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri - ITA GOLDTECH Arad

 

 

În urma acestui curs am înteles că nu este suficient ca institutul să fie performant în domenile în care îşi desfăşoară activitatea, ci la fel de important este să şi informăm publicul despre acest lucru. Am învăţat cum trebuie creat mesajul pe care dorim să îl transmitem publicului ţintă, în forma potrivită, precum şi care este modalitatea de alegere a canalului de comunicare adecvat. Pe lângă acestea, am avut ocazia să cunosc oameni cu preocupări similare şi complementare cu care am făcut schimb de idei şi am fost uniţi de acelaşi scop - să aflăm cum putem contribui la crearea, dezvoltarea şi păstrarea unei imagini favorabile a instituţiilor din care provenim.

Vă felicit pentru alegerea lectorului, D-na Carmen Dobre, care a reuşit să ne stârnească interesul faţă de subiect şi să acumulăm multe informaţii utile, informaţii pe care le vom folosi în activitatea noastră, cu siguranţă.

Nicoleta Gabrian, Şef executiv audit intern, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sudură şi Încercări de Materiale - ISIM Timişoara

 

Ce pot să vă spun de cursul organizat de Institutul RECSON. Totul a dat dovadă de un înalt profesionalism. Faptul că am participat la acest curs îmi este de un real folos în munca pe care o desfăşor în cadrul INCDA Fundulea. Vă multumesc pentru tot, atât dumneavoastră cât şi doamnei lector.

Diana Mustăţea, Inginer agronom – Şef Compartiment Achiziţii publice, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agrícola Fundulea

 

Participarea mea la cele trei module de curs organizate de către IRECSON, a adus un plus de cunoaştere pentru care trebuie să vă multumesc, atât dvs., organizatorilor, cât şi lectorilor.
Cu cele mai bune ganduri,

Georgeta Alecu, Cercetător ştiinţific I, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA

 

Schiţez în câteva rânduri impresia despre cursul de Manager al sistemului de management de calitate: cursul este foarte util pentru organizaţie; documentaţia este bine organizată; instructorul de curs este bun (doamna Anca Tutilă); atmosfera este destinsă; exerciţii interactive şi discuţii libere.

Alexandru-Cătălin Mihai, Director Incubator Tehnologic şi de Afaceri ITA-ATR, Asociaţia Tinerilor Reformişti - ITA-ATR

 

Cursul de competenţe în management a fost foarte interesant. Trainerii - Radu Cristian şi Viorella pentru cursurile de vânzări şi management strategic au reuşit să capteze atenţia noastră implicându-ne în desfaşurarea activităţii, totul a fost bine pregătit, multe materiale, teste, proiectele bine conduse. Colegii de grupă de foarte bună calitate, activi, bine pregătiţi, interesaţi şi implicaţi în problematica expusă. 

Cursul de management financiar bine condus, poate prea puţine ore alocate (24) pentru persoanele care nu au studii economice, dar în final am reuşit să realizez un bilanţ şi "cash-flow" pentru un caz particular pe care l-am propus în proiect.

dr. ing. Maria POJAR - FENEŞAN, Cercetător ştiinţific II, Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca - Institutul de Cercetări în Chimie "Raluca Ripan"

 

Cursul “Compeţente generale de management” a fost foarte bine structurat în cele trei module: Management Financiar, Managementul Vânzărilor şi Management Strategic. Noţiunile cuprinse şi dezbătute în cadrul celor trei module de management au aplicabilitate în practică. Prezentarea materialelor didactice a fost susţinută cu răbdare, tact şi înalt profesionalism. Am tras concluzia că cele trei concepte de Management sunt în strânsă legătură şi astfel am reuşit să-mi dezvolt cunoştinţele în conceptul general de management.

Organizarea cursurilor a fost excelentă, am apreciat ambianţa şi atmosfera din timpul cursurilor. Felicitari!

Ec. Firuţa LUPU, Contabil şef, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 – filiala Institutul de Cercetări pentru Hidraulică şi Pneumatică
 

Am participat la un curs bine structurat, organizat şi predat ireproşabil. Echipa de traineri a fost în permanent contact cu clasa, a abordat tematica într-o manieră profesională , desăvârşită. Locaţia şi programul au fost bine alese, condiţtii foarte bune. Vă mulţumesc pentru ocazia oferită de a participa la un astfel de curs şi vă rog să transmiteţi aprecierile mele celor doi profesori.

Nicula Gheorghe, Sef compartiment marketing, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile si Pielarie

 

Va mulţumesc pentru posibilitatea acestui feedback! Cursul, dens ca informaţie oferită, m-a surprins foarte plăcut prin caracterul cu adevărat interactiv, antrenant. Apreciez în mod deosebit atmosfera de colaborare, deschisă, degajată şi incitantă, precum şi calitatea profesională şi umană a trainer-ului.

O experienţă utilă şi deosebit de agreabilă! Felicitări intregii echipe!

Ana-Maria Carla POPESCU, Asistent cercetare în marketing, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 – filiala Institutul de Cercetări pentru Hidraulică şi Pneumatică

 

Cursul la care am participat a fost foarte bun, cel puţin partea de managementul vânzărilor şi managemetul strategic unde lectorii au fost foarte bine pregătiţi şi cu metoda de a preda şi a capta atenţia cursanţilor. Vă mulţumesc pentru oportunitatea de a participa la aceste cursuri.

dr. ing. Gabriela MATACHE, CS III - Şef Compartiment de Cercetare-Proiectare, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 – filiala Institutul de Cercetări pentru Hidraulică şi Pneumatică


Cursul de “Competenţe generale de management” a meritat din plin efortul de a participa.

Un curs deosebit ca metodă de predare şi prin noţiunile predate. Ceea ce apreciez cel mai mult la acest curs de formare este buna pregatire a formatorilor şi implicarea în activităţile desfăşurate. Cursul a fost bine organizat, documentat, ilustrat şi prezentat. El a oferit ocazia de a acumula un număr important de informaţii într-o perioadă relativ scurtă. Atmosfera din perioada cursului m-a facut să mă simt ruptă de lume. Rezultatul acestui curs este o sete puternică de cunoaştere, aprofundare şi participarea cu încredere la alte cursuri organizate de institutul dvs. Vă multumesc pentru onoarea pe care am avut-o de a fi selectată în calitate de cursant al Institutului IRECSON.

Marilena RADU, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA PRO-ENERG

 

Numele meu este Alina Andreea Băileşteanu şi am absolvit cursul de Manager marketing, un curs extrem de interesant şi interactiv, cu profesori excepţionali, Viorella si Cristian Radu.
Suportul de curs a fost foarte bine realizat, sintetizând materia uni curs de marketing (nivel universitar) pe care noi l-am parcurs în doar 2 wek-end-uri. Cu toate acestea, materia a fost parcursă în toatalitate şi bine sedimentată, iar rezultatele noastre au fost optime. Eu am avut nevoie de aceasta specializare pentru postul pe care-l ocup în prezent, dat fiind faptul că sunt filolog, iar masterul l-am facut în Jurnalism. Acest curs m-a ajutat să dobândesc cunoştiinţele necesare în acest domeniu, am o perspectivă şi doresc să aprofundez ceea ce am învaţat aici. Le mulţumesc pe această cale încă odată trainerilor Viorella si Cristian Radu pentru metodele captivante de predare, profesionalismul de care au dat dovadă pe toată perioada acestui curs. Mult succes în continuare!

Fil. Alina Andreea BĂILEŞTEANU, Şef Compartiment marketing şi cooperare internaţională, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC

 

Am luat într-adevăr parte la un curs organizat în cadrul proiectului ReNITT, organizat de Irecson. Pot spune că am avut parte de condiţii excelente, de un trainer cu multă experienţă şi chiar cu vocaţie, bine ales şi de nişte colegi pe măsură. Materialele de curs conţin foarte multe informaţii utile şi au avut o calitate grafică foarte bună. Locul unde s-a desfăşurat cursul a fost bine ales, oferind condiţii moderne. Serviciile de catering au fost foarte bune. În ansamblu, pot spune că a fost cel mai bun curs la care am participat până acum, iar cunoştinţele cu care am rămas sunt foarte valoroase pentru activitatea mea viitoare.

Andreea Popescu, Specialist Relaţii Publice, Institututl Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării

 

Deşi până în prezent nu am avut preocupări în domeniul marketing-ului, mi-a făcut o plăcere deosebită să aflu lucruri noi. Cursul chiar mi-a plăcut, prezentarea a fost clară, cu aplicaţii sugestive, cu caracter interactiv. Atmosfera a fost foarte placută şi datorită trainerilor. Singura observaţie ar fi de condiţiile oferite de hotel.

Ana Maria Vasilescu, Cercetător ştiintific grad III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie - filiala Institutul de Cercetare Pielărie-Încălţăminte ICPI

 

Părerea mea, pe ansamblu, este una foarte bună pentru că am învăţat lucruri noi care o să-mi fie de folos în accesarea unor noi fonduri. Poate ar fi trebuit o logistică mai bună, (calculatoare). Noi am venit cu laptop-urile personale dar ... dacă nu am fi avut?!!! La examen am avut totuşi, de predat un proiect. Mulţumesc mult şi success!

PETCU Elena, Şef colectiv Fiziologia Plantelor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agrícolă Fundulea

 

Legat de cursul de limbă engleză la care am participat, pot să vă spun că personal mi-a plăcut, în special d-na lector care a fost profesionistă şi foarte bine pregatită.

Adela Tipi, Consilier juridic, Universitatea din Oradea - Centrul de Transfer Tehnologic CNCG-CTT

 

Am participat la două cursuri în cadrul proiectului ReNITT, la "Manager de proiect" şi "Competenţe generale de management" şi apreciez mult obiectivele acestui proiect. Din punctul meu de vedere cursurile au fost organizate foarte bine, într-o locaţie frumoasă şi în condiţii foarte bune. Cursurile s-au desfăşurat în sistem interactiv, ceea ce a făcut să fie mult mai interesante şi mai uşor de inţeles. Am apreciat foarte mult prestaţia lectorilor, care au fost foarte bine pregătiţi (mai puţin pot spune despre managementul financiar) şi au depus efort pentru desfăşurarea cât mai atractivă a cursurilor. În concluzie, pot spune că, aceste cursuri şi-au atins scopul, iar eu cred că am făcut o treabă bună participând la ele, chiar dacă s-au desfăşurat în weekend-uri.

Gheorghe Cruţu – Director CIT-CENTIREM, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale şi Resurse Radioactive- ICPMRR

 

Mă bucur că am participat la cursul de MANAGEMENT organizat de Dvs. pentru că a fost o experienţă utilă, dar nu numai atât. Am apreciat în special modulele MANAGEMENTUL VÂNZĂRILOR şi MANAGEMENTUL STRATEGIC la care echipa de traineri mi s-a părut deosebită. Programul a decurs în bune condiţii, cursul a fost interactiv cu o bună comunicare, iar echipa de cursanţi a fost de asemenea specială. Organizarea a fost bună şi cred că toată lumea a fost mulţumită. Felicitări!

Ing. Ana-Maria Popilian, Director CTT-ICECHIM, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie – ICECHIM

 

Vă mulţumesc în primul rând pentru oportunitatea participării la aceste cursuri. Ca urmare a participării la cele două cursuri (management de proiect şi management general) consider că iniţiativa organizării unor astfel de cursuri s-a dovedit necesară şi utilă. Durata prea mică nu a permis însă decât o iniţiere în aceste domenii pentru specialişti ce au o cu totul altă formaţie (ingineri, chimişti, medici). Factorul principal în aprecierea fiecarui curs l-a constituit modul în care lectorul a ştiut să adapteze materialul informativ şi nivelul de prezentare la un auditoriu cu un anumit specific (cercetare). Nu totdeauna s-a reuşit acest lucru, mai ales în cazul modului de management financiar. Altfel, merită apreciat efortul de orientare spre business al cercetării, deşi cercetarea fundamentală nu poate fi privită astfel, iar beneficiarii cercetărilor cu caracter aplicativ nu cunosc sau sunt foarte puţin interesaţi de rezultatul unor astfel de cercetări româneşti. Utilă a fost şi cunoaşterea şi schimbul de idei între cercetători din institute cu profile diferite dar care au descoperit cu această ocazie că pot iniţia colaborări la care până atunci nu s-au gândit.

Dr. Gabriel Ionescu, Director Departament Microbiologie de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino

 

Cursul Manager al sistemelor de Management al Calităţii este foarte bine structurat,
tematica este foarte bine documentată, formatorul este foarte bine pregătit, aplică cele mai moderne metode de predare, dă dovadă de experienţă în domeniu, spirit înţelegător, deschis, foarte bun pedagog, asigură materialele necesare aplicării practice a tematicilor din curs, ţine legătura permanentă cu cursanţii prin intermediul e-mail-urilor. Cursul este pus la dispoziţia cursanţilor pe suport scris precum şi electronic prin intermediul internetului, cursanţii participă activ la ore, sala de curs este dotată cu toate cele necesare desfăşurării cursurilor
se asigură toate pauzele cu cafea, ceai, apa, etc., mesele de prânz corespund unui bun catering. Organizarea cursului din toate punctele de vedere este foarte bună. Vă mulţumesc pentru colaborare.

Ion Nelu, Specialist inovare, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie – ICECHIM

 

Pe scurt, vă spun că mi-a plăcut foarte mult cursul de comunicare şi relaţii publice susţinut de doamna Carmen Dobre. Am avut multe lucruri noi de învăţat . Doamna Dobre a fost foarte bine pregatită pentru curs. A folosit tehnici şi metode didactice moderne, interactive. Are un talent şi simţ didactic la înălţime. Deci, în concluzie,  nota 10 pentru curs.

Lucian Cernuşca, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri Al Universităţii Aurel Vlaicu Arad – ITA UAV

 

Cursul de Maneger de proiect organizat de Institutul IRECSON în cadrul proiectului ReNITT a avut o accentuată latură practică dezvoltată de profesionişti care au încercat şi cred că au şi reuşit să răspundă la multe din nelămurile noastre în ceea ce priveşte elaborarea, evaluarea şi implementarea unor proiecte pe un domeniu foarte dificil şi anume cercetarea şi inovarea. Mihaela Ioana Iacob, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri al Universităţii Aurel Vlaicu Arad – ITA UAV

 

Cursul la care am participat a fost, în opinia mea: bine structurat, bine prezentat, foarte util.
Acestea sunt motivele pentru care doresc să particip şi la alte cursuri organizate de dvs.  Multumesc!

Aureliana MAN, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri al Universităţii Aurel Vlaicu Arad – ITA UAV

 

A fost o adevarată plăcere să particip. Informaţii utile, uşor de asimilat, atmosfera prietenoasă şi caldă. Nota 10 pentru traineri! Mulţumesc!

Ioana Pănoiu, Cercetător ştiinţific grad III, Inspector resurse umane, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protectia Mediului - ICPA

 

În principiu, cursul a fost destul de bun. Ce pot să reproşez sunt exemplele care s-au referit la programe de cercetare şi finanţare care s-au desfăşurat cu ani în urmă. Am înţeles că aceea a fost perioada în care lectorul a lucrat în cercetare şi acele programe îi erau mai dragi, dar pentru cursanţi era de dorit ca exemplele date să fie din programele actuale (în special Fonduri structurale şi FP7). De asemenea, deşi într-un proiect constituirea bugetului este foarte importantă, acesta este un capitol peste care se trece foarte rapid.

Claudia Niculescu, Şef Departament Cercetare Sisteme Textile pentru Aeronautică, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielarie – Bucureşti

 

Eu am fost mulţumită de curs în general; mi-au plăcut profesoara, colegii şi atmosfera de la curs, am învăţat multe lucruri noi, comunicarea a fost foarte bună între noi. Singurul inconvenient după părerea mea a fost că s-a ţinut în mare parte în timpul week-end-ului. Eu m-am înscris şi la cursul de marketing. 
Adriana Radu, Cercetător ştiinţific, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism
 

Pentru mine a fost foarte bun cursul şi chiar m-au ajutat informaţiile pe care le-am primit. Organizarea a fost extraordinară, respectiv locaţia aleasă, mâncarea, servirea. Suportul de curs este folositor şi bine structurat, am colaborat foarte bine cu doamna Alexandra Manea şi lectorii Dan Alexe, Cristian şi Viorella Radu. Sper să mai colaborăm şi în viitor. Vă mulţumesc.

Sîrbu Alina Andreea, Contabil, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism
 

Am participat la cursul “Asistent relaţii publice şi comunicare” organizat de IRECSON în cadrul proiectului ReNITT. În cadrul cursului s-au prezentat de către doamna profesor Carmen Dobre materiale privitoare la procesul de comunicare internă şi externă pentru situaţia INCD-urilor. Materialele prezentate au fost foarte bine structurate, iar prezentarea acestora a fost interactivă. S-au realizat activităţi pe echipe şi s-au analizat întrebările fiecărui participant la curs în mod detaliat. Cursul a avut o puternică notă motivantă din partea doamnei profesor şi consider că este util pentru activitatea mea profesională desfăşurată în cadrul INCDTP.

Ing. Răzvan Ion Rădulescu, Asistent Director ITA TEXCONF, Inginer Management Proiecte Internaţionale, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie 

 

În primul rând vreau să-mi exprim gratitudinea faţă de modul exemplar de consiliere şi îndrumare în urmarea acestui curs de Relaţii publice şi comunicare. Calitatea conţinutului cursului, prestaţia la un nivel înalt a doamnei prof. Carmen Dobre, transmiterea cunoştinţelor şi dobândirea deprinderilor într-o locaţie potrivită, mijloace audio-video necesare derulării cursului se pot traduce în trei cuvinte: inovare, modernitate şi eficienţă.  Îmi doresc să mai pot participa la astfel de cursuri care ne sunt necesare şi eficiente. Vă mulţumesc.

Arion Mioriţa, Sef serviciu financiar contabilitate, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agrícolă Fundulea

 

Cursul de Comunicare şi Asistent PR la care am participat în cursul acestei luni la Craiova mi s-a părut extrem de interesant şi util, cel puţin în ceea ce priveşte activitatea pe care o desfăşor în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Deşi cantitatea de informaţii care trebuia parcursă în cele câteva zile a fost impresionantă, d-na Dobre s-a descurcat foarte bine şi a reuşit să surprindă şi să sublinieze toate temele care trebuie cunoscute de un bun PR. Cursul mi-a dat şansa să cunosc gândiri şi abordări diferite din alte domenii de activitate decât cel din care fac parte şi mai ales mi-a dat şansa să cunosc oameni deosebiţi atât din rândul cursanţilor, cât şi din rândul organizatorilor.

Cristina Coroian, Şef cabinet preşedinte, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş

 

Impresie bună. Implicare din partea organizatorilor şi lectorului. Cursul m-a ajutat să-mi structurez mai bine cunoştintele în domeniul resurselor umane.

Mariana Georgescu, Şef serviciu Resurse Umane, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie – ICECHIM

 

Cu siguranţă a fost un curs foarte util, bine organizat şi cu coordonatori bine pregătiţi.  Nu mi-a părut rău pentru cele două weekend-uri pe care le-am petrecut în compania unor colegi agreabili. Cu toţii, cred că am dobândit nişte cunoştinţe necesare în activităţile pe care le desfăşurăm în acest domeniu aflat în continuă dezvoltare. Cu mulţumiri!

dr.ing. Ganea-Christu Ioan, Şef compartiment marketing, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare - INMA

 

Mi s-a părut bine organizat cursul de relaţii publice, am avut multe de învăţat, iar doamna lector Carmen Dobre a făcut să nu simţim deloc orele petrecute la curs. Mi-a plăcut şi, dacă ar exista posibilitatea, m-aş înscrie şi la alte specializări. Mulţumesc!

Gabriela Iosif, Specialist Relaţii Publice, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA

 

Cursul a fost bine structurat, noţiunile dezbătute au aplicabilitate practică, prezentarea susţinută cu răbdare şi tact. Organizarea cursurilor a fost excelentă - apreciez ambianţa, atmosfera din timpul cursurilor. Felicitări!

Ing. Magdalena Neacşu, Cercetător ştiinţific grad III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 – filiala Institutul de Cercetări pentru Hidraulică şi Pneumatică

 

În primul rând vreau să-mi exprim încântarea faţă de modul exemplar de consiliere şi îndrumare în urmarea cursului de "Competenţe generale de management". Mi-a plăcut modul de comunicare al trainerului cu cursanţii, claritatea prezentării, aplicaţiile şi caracterul interactiv. Consider că informaţiile primite, modul de prezentare a modulelor, testarea modernă şi aplicată au fost foarte utile. Munca în echipă a oferit posibilitatea de a învăţa să comunicăm pentru a realiza în final proiectele susţinute ulterior.

Mirela State, Operator PC, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de afaceri ITA PRO-ENERG

 

Impresia mea vizavi de cursul "Manager de proiect" este una foarte favorabilă în sensul că au fost prezentate noţiuni teoretice argumentate cu exemple practice conform programei cursului şi așteptărilor mele, sau chiar peste. Modul de desfăşurare a cursului a fost antrenant, menit să dea posibilitatea fiecărui cursant să îşi exprime punctul de vedere, să-şi confirme opiniile sau să și le corecteze în prezenta unor alternative bine argumentate. Felicit pe această cale, organizatorul şi lectorul acestui curs pentru iniţiativă şi profesionalismul de care au dat dovadă.

Dr.ing. Cristian SORICĂ, CS III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare - INMA Bucureşti

 

Am participat la cursurile "Manager de Proiect" la Timişoara şi "Asistent Relaţii Publice şi Comunicare" la Craiova. La ambele cursuri, din punct de vedere al lectorilor: expunerea tematicii, informaţia transmisă, materiale suport etc, toate au fost prezentate cu profesionalism, astfel încât multe din informaţiile primite le-am putut pune în practică după terminarea cursurilor. Au fost câteva probleme legate de organizare, respectiv la Craiova- personalul de la hotelul Parc nu este pregătit pentru astfel de activităţi, respectiv cursuri de formare.

Delia Pădureanu, Consultant, Universitatea Transilvania din Braşov- Incubatorul Tehnologic şi de afaceri ITA PRO-ENERG

 

În primul rând vreau să vă mulţumesc pentru organizare. Atât locaţia cât şi programul au fost foarte bine alese. În ceea ce priveşte cursul, mie personal mi-a plăcut foarte mult şi mi-a dat ocazia să îi cunosc pe colegii mei din institutele de cercetare. Trainerii au fost bine pregătiţi şi cu experienţă, au structurat materia foarte bine punând accent pe elementele relevante,  prezentarea a fost interactivă cu multe aplicaţii şi exemple de actualitate

Alina Bădilă-Sanda, Şef compartiment Marketing, Institutul de Cercetări Electrotehnice ICPE Bucureşti

Cursul de Manager de Proiect a fost bine organizat şi structurat. Participarea la curs a fost utilã pentru cã mi-a creat o imagine de ansamblu asupra modului de abordare a unui proiect, în cadrul cursului fiind evidenţiate aspecte care trebuie bine analizate şi luate în considerare la pregătirea şi realizarea efectivă a unui proiect.
Ing. Lia Boţilă, Inginer dezvoltare tehnologică, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sudură şi Încercari de Materiale - ISIM Timişoara 

 

Cursurile s-au derulat interactiv, într-un mod accesibil şi util pentru mine.

Isac Florin, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri al Universităţii Aurel Vlaicu Arad – ITA UAV

 

Cursul Managementul Resurselor Umane mi s-a părut deosebit de interesant, foarte bine structurat şi cu multe elemente de noutate. Felicitări Doamnei Lector Lucia Burcescu pentru modul de predare al cursului.

Doina Munteanu, Inspector resurse umane, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia Mediului - ICPA

 

Sunt absolventă a două dintre cursurile organizate de Institutul IRECSON şi anume cel de manager de RU şi cel de PR. Prestaţia profesională a celor doi lectori a fost una deosebită, depăşind de multe ori limitele cursului tipărit. Întâlnirile au avut un caracter interactiv, fapt ce ne-a determinat pe noi cursanţii să fim nu doar "ascultători", ci actori ai unor "piese" bine regizate. Nu pot să nu remarc deschiderea celor care au ţinut aceste cursuri, mă refer la modul în care s-au modelat după specificul domeniului din care provenim, cercetarea ştiinţifică cu aspectele caracteristice acestui domeniu de activitate. Îmi exprim regretul că pentru cursul de PR s-a eliberat o diplomă la nivel de studii medii dat fiind faptul că prestaţia lectorului a fost una academică. Totodată sunt interesată, că dacă pentru PR se vor mai avea în vedere specializări la care d-na Carmen Dobre va fi lector, să pot participa pentru a putea obţine un atestat la un nivel superior.

Dana Mureşan, Asistent director, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică ICCF Bucuresti

 

 

Cursul de Manager al sistemului de management al calităţii este bine structurat, lectorul are o bogată experienţă privind managementul calităţii şi aceasta se reflectă în modul foarte bun de prezentare, materialul didactic inclusiv suportul de curs este bun, modul de desfăşurare interactiv duce la o mai bună înţelegere a problematicii prezentate. Singura sugestie ar fi repartizarea pe mai multe zile de curs, deoarece prezenţa de 8 ore la sfârşitul săptamânii este puţin obositoare.

Ştefania Tănase, Subinginer chimist, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA

 

Cursul la care am participat a fost realizat din 3 componente şi anume: Management Financiar, Managementul Vânzărilor și Management Strategic. În cadrul fiecărei componente am avut o parte teoretică şi o parte aplicativă, ceea ce întăreşte cunoștinţele teoretice.
Vreau să felicit lectorii Viorela şi Cristian Radu care şi-au dat un interes deosebit pentru cursurile prezentate de dumnealor. Consider că am avut câte ceva de învăţat din fiecare componentă şi că mi-am îmbunătăţit aptitudinile manageriale. Organizarea de asemenea a fost de apreciat.

Ing. Octavian Lalu, Asistent cercetare ştiinţifică, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabila URBAN-INCERC

 

Referitor la primele trei zile în care am participat la cursul "Manager al sistemelor de management al calităţii", din cadrul proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităţilor Reţelei Naţionale pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic", organizat de IRECSON, acesta s-a desfăşurat conform agendei de lucru, timp în care împreună cu Doamna Formator Anca Tutila am parcurs temele din programa de formare prevăzute pentru această perioadă. Aceasta s-a desfăşurat în mod interactiv prin participarea noastră, a cursanţilor, atât la partea teoretică cât şi la partea practică. Sperăm, în continuare, să beneficiem de acelaşi profesionalism din partea doamnei Anca Tutilă.

Bianca Bădănoiu, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare - INMA Bucureşti

 

Referitor la cursul "Competenţe generale de management " de la Cluj , mă declar foarte mulţumit. Trainerii au fost profesionişti, atmosfera placută, colegială şi constructivă. Cursurile au fost bine susţinute inclusiv cu materiale informative şi foto-video .Consider că informaţiile şi cunoştiinţele dobândite m-au specializat în acest domeniu şi mă vor ajuta indubitabil în activităţile mele profesionale. Cu deosebită consideraţie,

Mircea Ene, Administrator financiar, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA PRO-ENERG

 

Cursul "Manager de Proiect" la care am participat în cadrul proiectului ReNITT pentru mine a fost foarte interesant şi folositor pentru că fac parte dintr-un colectiv care are în derulare proiecte pe fonduri structurale şi intenţionăm să depunem în luna iunie o altă cerere de finanţare pe POS CCE Axa 2. Am apreciat în mod deosebit stilul interactiv de desfăşurare a cursului pentru că am lamurit şi anumite probleme pe care le-am întâmpinat în întocmirea documentaţiei aferente unei cereri de finanţare. În ceea ce priveşte elaborarea unui plan de afaceri nu aveam cunoştinţe prea multe şi chiar îmi este extrem de util acest curs.

Camelia Marinescu, I.D.T., Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică - ICMET Craiova

 

 

După părerea mea şi a colegilor care au fost la cursul de la Timişoara şi la cel de la Cluj, totul a fost excelent, în concordanţă cu stilul acţiunilor organizate de IRECSON. Este foarte serioasă aprecierea: tutorii au fost de înaltă ţinută, cazarea excelentă, materialele deosebit de interesante. Dau un exemplu: eu personal predau la studenţi, încă din 2000 cursul de Managementul proiectelor. Pot să spun că am învăţat multe de la d-na Mitu şi sunt sigur că mai avea să ne spună şi alte lucruri folositoare. Deci, vă rog să continuaţi în aceeaşi manieră şi rezultatele proiectului vor fi cele aşteptate. Puteţi conta pe mai departe de sprijinul celor de la Braşov, pentru organizarea altor cursuri la care s-au înscris. M-am oferit să mă ocup de colegi, să-i implic în proiect şi m-am dus personal, la cursul de la Timişoara, să mă conving că totul este excelent şi să-l promovez.

prof.dr.eng. Dan Săvescu, Director Incubator ITA PRO-ENERG, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA PRO-ENERG

 

Cursul "Manager de proiect" organizat de Institutul IRECSON în cadrul proiectului ReNITT a fost util pentru formarea unei imagini de ansamblu a acestei activităţi. De asemenea, în cadrul cursului au fost punctate o serie de elemente importante pentru desfăşurarea şi finalizarea cu succes a unui proiect.

Daniel Petcu, Cercetător ştiinţific grad III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie - filiala Institutul de Cercetare Pielarie-Incălţăminte ICPI

 

Un curs foarte bine organizat, cu lectori foarte bine pregătiţi. Materiale cuprinzătoare şi la obiect. Perioada de desfăşurare puţin cam scurtă pentru tematica pe care trebuia să o cuprindă, dar ne-am descurcat. Nota 10 pentru tot: organizare, programare, desfăşurare şi informaţii acumulate. Felicitări organizatorilor!

Mihaela Almăşeanu, Referent economist, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie - ICECHIM

 

Asa cum am completat şi în chestionarul de evaluare, toate au fost la nivel excelent. Şi mai atribui un excelent în plus lectorului, d-na Dobre Carmen.

Carmen Grigore, Contabil, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa

 

Impresia generală referitoare la curs a fost una pozitivă. S-au predat noţiuni noi, de interes pentru transferul tehnologic din domeniile noastre de cercetare, de către personal în general bun cunoscător al tehnicilor de vânzări, management strategic şi financiar. Aspectele pozitive sunt referitoare la seriozitatea instructorilor, care au respectat orarul şi chiar l-au depăşit, oferindu-şi ajutorul pentru corectarea lucrărilor scrise ce au trebuit predate de către noi, chiar şi peste program. Menţionez special în acest sens pe soţii Radu, Cristian şi Viorella, foarte profesionişti şi amabili. Infrastructura pusă la dispoziţie de către hotelul Royal din Cluj a fost adecvată - nici rea, nici excelentă. Aspecte negative - în principal sunt legate de comunicarea corectă şi la timp a structurii cursurilor. Mai exact, la înscrierea pentru aceste cursuri, informaţiile ce au ajuns cel putin la mine au fost în mare parte incorecte: iniţial am aflat că se vor ţine cursuri 2 weekenduri la Bucureşti (în general vineri, sâmbătă, duminică). În realitate am ţinut cursurile la Cluj (mai bine pentru noi), dar au fost 3 weekenduri, nu 2, şi au început de joi de obicei (mai complicat pentru noi). Anunţul începerii cursului, de asemenea, a venit relativ tardiv, cu ceva peste 1 săptămâna de la început. Aceste aspecte sunt importante, pentru că lipsa unei notificări în avans a perioadei de curs, precum şi a faptului că va implica şi zile din timpul săptămânii, poate determina o persoană să lipsească de la curs deşi iniţial a dorit să participe. Reprezentanţii Irecson ce au supravegheat cursul, au avut o atitudine pozitivă, şi cred că o parte din aspectele negative au fost corectate prin discuţii cu ei, şi mail-uri ulterior.

dr. Stoica Ilie-Adrian, Cercetător ştiinţific - Departamentul de Taxonomie şi Ecologie, Institutul de Cercetări Biologice Cluj

 

Un curs care şi-a atins scopul, au crescut vânzările datorită unor tehnici de abordare învăţate.

Trainerii prezentabili şi profesionişti. Materialele excelente. Condiţiile de cazare şi servire aproape perfecte.

Eugeniu Lisnic, Consultant, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA PRO-ENERG

 

Cred că multe cuvinte nu folosesc. Este suficient unul singur. Cursul este extraordinar, am învăţat multe, lectorul este de nota 10 +, sunteţi grozavi toţi din IRECSON, sănătate, mai vreau şi la altele sper să mă primiţi. Mulţumesc!

Ec.Mat. Veronica Păduraru, Şef Compartiment Managementul Calităţii .Responsabil Calitate, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC

 

Transmit felicitări întregii echipe pentru modul în care s-a derulat cursul de franceză la Iaşi şi în special d-nei lector Denisa Mihăescu, o profesionistă desăvârşită şi un om minunat. Am apreciat calitatea materialelor puse la dispoziţie, modul în care a fost structurat şi realizat cursul. Poate doar o mică observaţie ce ar putea fi luată în considerare pe viitor, referitoare la partea de logistică. Cursurile sunt condensate, cu o durata mare de ore pe zi şi ar fi de dorit ca organizatorii să găsească săli de curs în care să se poată realiza iluminatul şi ventilarea naturală. În rest, nu pot emite alte păreri legate de cazare / deconturi, fiind una din norocoasele ieşence. Cu mulţumiri pentru oportunitatea acordată de a învăţa lucruri utile şi de a cunoaşte oameni deosebiţi,

dr. fiz. Monica Cherecheş, Cercetător ştiinţific grad III, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC Suc. Iaşi

 

Îmi face plăcere să vă transmit doar gânduri pozitive de la Bacău şi, la fel de pozitive, impresiile mele despre curs. Am apreciat structura cursului care a fost concepută aşa încât cei începători să poată să se iniţieze, iar cei care aveau ceva cunoștinţe să poată să-şi activeze aceste cunoştinte. Am apreciat grupul care s-a completat reciproc şi s-a acceptat în ciuda zonelor, preocupărilor şi vârstelor diferite. Am apreciat trainerul, un bun pedagog şi un bun psiholog. Aşadar, nota 10!

Cecilia Bursuc, Referent în cadrul Departamentului Centru de consultant pentru Afaceri, Camera de Comert şi Industrie Bacău

 

Cursul de limba franceză a fost foarte util pentru formarea mea profesională, impresiile sunt foarte bune. Doamna profesoară Denisa Mihăescu are metode excelente, materia este prezentată într-o manieră care să fie inţeleasă uşor, cu exemple şi bune practici din Franţa sau ţările francofone. Am acumulat foarte multe cunoștinţe şi informaţii într-un timp relativ scurt.

Vă mulţumesc!

Cristina Hanganu, Referent de specialitate, Institutul Naţional de Inventică Iaşi

Acum este unul din momentele în care mă bucur că sunt întrebată despre un curs de formare, întrucât pot vorbi cu entuziasm şi placere. Consider că materialele pentru studiu au fost foarte bine realizate, formatorul a avut nişte tehnici pedagogice şi didactice excepţionale şi  organizarea foarte bună. Din câte observaţi, nu pot vorbi decât la superlativ despre cursul de franceză. Cele mai bune gânduri!

Corina Ionela Curcudel, Consilier juridic, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic SC TEHNOPOLIS SRL Iaşi

 

Stimaţi organizatori,
Am ajuns cu bine acasă şi încă mai avem proaspete în memorie amintirile cursului şi examenul final. Cu această ocazie, vreau să aduc mulţumirile mele pentru oportunitatea de a participa la cursul de Management general, dar mai ales pentru efortul pe care l-aţi depus în organizarea sa. Am apreciat mult implicarea lectorilor Cristian şi Viorella Radu, care au contribuit şi la sudarea unei relaţii de grup pozitive pentru curs. Fără implicare personală, entuziasm şi suflet ar fi fost mai greu pentru noi. Deci felicitări, încurajaţi echipa de organizare şi ţineţi-o tot aşa, că-i bine!
Vasile Pătraşcu, Director tehnic, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa